Nieuws

mrt
29

SUN Leiden ANBI erkend

 

Afbeelding1

 
SUN Leiden Leiden is kortgeleden erkend als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat wij door de Nederlandse staat erkend zijn als een stichting die zich inzet voor het algemeen nut. 
 
Een ANBI-status geeft aan dat er door de Nederlandse staat goed gekeken is naar een stichting. De belastingdienst heeft ons grondig doorgelicht en zich ervan verzekerd dat 90% van onze gelden ook daadwerkelijk voor het algemeen nut wordt ingezet. De overheid vindt ANBI’s nuttig voor de samenleving en helpt ze een extra handje. Voor u betekent de ANBI-status van SUN twee dingen:
1. U weet dat u met een betrouwbare stichting te maken heeft;
2. Als u geld aan ons geeft, kunt u daarvoor belastingvoordeel krijgen.
Belastingvoordeel? Hoe werkt dat?
Kort gezegd mag u een gift aan de stichting aftrekken van uw inkomstenbelasting. Voor bedrijven geldt iets soortgelijks: die mogen een gift aan een ANBI aftrekken van hun winst. Voor eenmalige giften geldt er een drempel: die is 60 euro of 1% van uw drempelinkomen, net wat hoger is.
Bedrijven mogen giften aan een ANBI (en dus aan ons) volledig van de winst (d.w.z. vennootschapsbelasting) aftrekken. Er is dus geen drempelbedrag en ook geen maximum.
Hoe weet u zeker dat SUN Leiden ANBI ANBI erkerd is?
SUN Leiden is opgenomen in het centraal register. Via de site van de belastingdienst kunt u dat inzien.